La diputada de Compromís Mireia Mollà ha explicat hui que “des del nostre grup parlamentari anem a registrar una pregunta a la Conselleria de Cultura per a que se’ns indique en quin punt es troba el tràmit per declarar a l’asil de Benalua, a Alacant, Bé de Rellevància Local”.

Mollà ha indicat que “el passat mes de febrer el Consell Valencià de Cultura demanà a la Conselleria i a l’Ajuntament d’Alacant que distingiren a l’antic asil amb esta figura de protecció atesa la importància de l’edifici i, en este sentit, entenem que allò normal és que el Govern valencià i el consistori alacantí hagueren iniciat ja el procediment”.

“Per tant, volem que ambdues institucions es comprometen a realitzar d’immediat esta declaració per tal d’evitar que s’especule amb el sòl de l’asil i este desaparega”, ha detallat.

Per la seua banda, la responsable de Patrimoni de Compromís per Alacant, Ana Delia Gisbert, ha detallat els usos que podria adquirir l’immoble, on “la planta baixa podria acollir un ambulatori, com a mínim, fins que es construisca l’esperat centre de salut de Benalua, un servei bàsic per al barri que el Govern autonòmic i local del PP porten anys prometent, però que no passa a ser mai una realitat”.

Gisbert ha apuntat també que “la primera planta podria ser ocupada per col·lectius de dependents i discapacitats i també ONGs, entitats que podrien comptar amb zones assignades i zones comunes on es compartiren serveis per dies, orientació laboral i sociocultural, servei d’inserció, tallers, grups de teràpia, etc.”.

“Esta mesura, que hauria de ser prèviament consultada i que comptaria amb la participació de les diferents entitats socials, permetria que estes organitzacions descarregaren part de la pressió econòmica que travessen i, a més, milloraren la qualitat del seu servei”,ha assenyalat.

Alhora, la responsable de Patrimoni ha afirmat que “la resta de dependències de l’edifici podrien destinar-se a biblioteca, ludoteca o saló d’actes i al jardí podrien desenvolupar-se tallers i, fins i tot, podria romandre obert en determinades com a accés públic junt a l’ambulatori i zona verda”.