El diputat de Compromís considera “inadmissible que no se’ls paguen els interessos generats per l’endeutament que han hagut de contraure per a poder tirar endavant”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “el Consell pretén que les farmàcies, després d’estar mesos i mesos sense cobrar les despeses dels medicaments que proporcionen a la ciutadania, ara hagen de finançar a més la Generalitat; i és que aquesta no es vol fer càrrec dels interessos que els ha generat la demora en el pagament: Perquè elles bé que han hagut de demanar crèdits per tirar endavant, però el Consell del PP es nega a pagar-los les quantitats que han generat”.

Pañella recorda que “des de Compromís hem denunciat de manera reiterada la forma tan curiosa, per dir-li d’alguna manera, que té el Consell del PP de preparar els pressupostos anuals de la Generalitat. A cada debat, els fem notar que les quantitats consignades no seran suficients per a pagar la despesa farmacèutica anual, a més de la que s’arrossega dels pressuposts anteriors. Però ells sempre es fan els desentesos, i les conseqüències ja les veiem: impagaments reiterats a les farmàcies, desabastiment de medicaments, repetides molèstis a la ciutadania… I ara, per a rematar-ho, aquesta maniobra que obliga les farmàcies, en la pràctica, a assumir les pèrdues i a finançar els impagaments i retards de la Generalitat”.

El diputat de Compromís ha exigit al Consell “que afronte les seues responsabilitats i que pague els endarreriments als farmacèutics, com ho hauria de fer a tots els col·lectius afectats per aquests retards, inclosos els interessos que a aquests els ha generat el fet d’haver de demanar crèdits, a interessos caríssimis i amb evidents dificultats per a aconseguir-los, per tal de poder afrontar així les despeses que els generen aquests endarreriments del Consell. Cas contrari, el que està fent és adoptar una postura de força, legalment més que discutible i èticament reprobable, d’obligar-los a callar i tragar, si volen cobrar el deute. I a fer-se càrrecs els afectats dels interessos, a més”.