Compromís reclama a Mª José Català que aclarisca la situació dels English Helpers

El Grup Parlamentari de Compromís ha reclamat a la Consellera d’Educació, Maria Jose Català, que aclarisca la situació dels participants del programa “English Helpers” impulsat per la Generalitat durant el curs 2012-2013 i denunciat per Compromís davant la Inspecció del Treball. El passat mes de juliol, des de l’organisme d’inspecció es va comunicar al diputat de Compromís, Fran Ferri, que els beneficiaris del programa no podien ser considerats com a becaris, tal i com feia la Generalitat, sinó com a personal laboral, amb el respectiu canvi en els cotitzacions de la Seguretat Social.

Segons Ferri “La Inspecció del Treball va arribar a la mateixa conclusió que nosaltres: que el programa English Helpers no pretenia formar als beneficiaris sinó contractar a personal a un cost més reduït i amb menys drets laborals. Un exemple més de la precarietat a la que vol condemnar el govern del Partit Popular a una generació molt preparada”.

“Des de Compromís no entenem perquè Maria José Català no aclareix la situació dels English Helpers. No sabem si la Generalitat pensa recórrer la resolució d’Inspecció del Treball o si acceptarà la seua errada i acatarà la decisió pagant la cotització de la Seguretat Social que els correspon com a personal laboral. L’actitud de la Consellera Català és un insult per als més de 300 English Helpers que encara estan esperant una resposta”. ha conclòs Ferri.

El Grup Parlamentari Compromís ha registrat una pregunta escrita per a que el Consell es posicione davant aquest tema i la situació dels ‘falsos becaris’.

Arxivat en: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *