Compromís denuncia la vulneració perpetura dels drets humans dels interns

 

La diputada de Compromís en les Corts, Isaura Navarro, ha afirmat que “el Govern espanyol continua fent oïdes sordes a la resolució del Parlament valencià, i de l’Ajuntament de València, per tancar de manera definitiva el CIE de Sapadors. Precisament hui ens hem assabentat de nous maltractaments, agressions i vexacions que els mateixos interns han denunciat davant un jutjat”.

 

Segons Navarro, “estem farts d’escoltar estos maltractaments que pateixen estes persones per part d’un centre que està dirigit pel Ministeri de l’Interior. És absolutament intolerable que es vulneren els drets humans dels interns de manera perpetua”.

 

“És gent innocent que l’únic que ha fet és intentar buscar una vida millor. Aleshores, l’única solució viable per al respecte dels seus drets, dels drets humans, és el tancament immediat de Sapadors. I tancar-lo escoltant el que ha dit la sobirania del poble valencià a les Corts, el 2015, amb els vots a favor de PSPV, Compromís i Podem, i els vots en contra de PP i Cs, instant al Govern central a iniciar el procés de tancament i que es cediren els terrenys a l’Ajuntament de València per a convertir-lo en un espai obert a la ciutadania”.

 

“És indignant que el CIE de Sapadors continue sent una presó d’innocents, un xicotet Guantànamo, on persones que no han comés cap delicte i que intenten millorar les seues vides acaben tractades com si foren delinqüents, i patint abusos i agressions. Des de Compromís continuarem lluitant pel respecte als drets humans i perquè el tancament de Sapadors siga una realitat i no torne a obrir-se mai més”, ha conclòs la diputada Isaura Navarro.