T. Garcia: “Els peatges en ombra de la CV-35, CV-95 i CV-50 superen en cinc vegades els projectes d’execució de les tres carreteres juntes”

 

 

La diputada de Compromís a les Corts i membre de la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports, Teresa Garcia, ha assenyalat que a la sessió de hui “hem hagut d’escoltar com el Partit Popular justificava concessions ruïnoses. Per a ells sembla normal tindre ‘pufos’ i rescatar autopistes. I donades les condicions en que es va adjudicar la CV-35, des de Compromís anem a exigir la revisió de la seua concessió, que comporta 1.070 milions d’euros de peatge en ombra fins l’any 2040”.

 

Segons la diputada Garcia, “vistos els precedents i vist com s’estan resolent els expedients, la Conselleria ha de revisar-ho tot i s’ha d’estudiar com concloure els contractes per a que no causen major perjudici a l’administració quan s’executen. No hem d’oblidar que en el cas de la variant de Llíria potser es podria executar per molts menys diners”.

 

“En total, la concessió del peatge en ombra de les carreteres CV-35, CV-95 i CV-50 juntes supera els 1.971 milions d’euros, és a dir, cinc vegades el projecte d’execució de les tres carreteres. És un escàndol que fins a 2040 els valencians i valencianes anem a estar pagant els pufos del PP d’obres en carreteres que mai es faran. És la versió valenciana del pufo de les carreteres de Madrid”.

 

“Per això, des de Compromís demanem a la Conselleria la revisió de la concessió que encara queda viva, que és la de la CV-35. Parlem de 1.070 milions que no hauríem de pagar perquè possiblement per una quantitat molt menor eixa obra podria executar-se, ja que presumiblement els estudis per a la seua justificació no siguen correctes”, ha conclòs la diputada Teresa Garcia.