La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mireia Mollà, ha assenyalat que els contractes amb Laterne per part de Fira València mostren com durant les eleccions del 2007 el Partit Popular “va unflar la facturació a les empreses que presumptament participaven del seu finançament il·legal”.

 

“El PP va obrir les institucions valencianes indissimuladament a empreses que a dia de hui estan sent investigades pel presumpte finançament il·legal”, ha assegurat Mollà qui ha destacat que les tasques encomanades a Laterne “podrien haver sigut assumides perfectament per la pròpia Fira València”. En aquest sentit Mollà ha criticat que “la gestió de la institució firal, sota la batuta de Barberá, es va veure sotmesa als interessos del partit en detriment a uns comptes sanejats”.

 

“Està quedant demostrat que el Partit Popular va adjudicar per terra, mar i aire a les empreses que muntaven la seua campanya electoral”, ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís a les Corts. “Anaven dopats a les eleccions, mitjançant el saqueig dels fons públics valencians, mentre la resta de partits concorrien amb la necessària i elemental igualtat de condicions”, ha explicat Mollà qui ha considerat que es tracta d’una “autèntica trampa a la democràcia”.

 

Els contractes de Fira València amb l’empresa del recaptador del PP de Rita Barberá s’emmarquen en el “saqueig desvergonyit” de la institució firal, “però amb l’agreujant que aquestos pagaments s’investiguen en el marc del Cas Taula pel presumpte finançament il·legal del PP”.

 

Mollà ha recordat l’estricte control de Fira València per part del PP de València i ha destacat “la porta giratòria que es va instaurar entre el PP de Rita Barberá i l’empresa del recaptador. Resulta molt significatiu que diversos assessors del PP de València acabaren treballant per a l’empresa. Al final, empresa i partit es solapaven”.