La portaveu de Compromís a la Comissió parlamentària d’Investigació sobre l’adjudicació de places de les residències del grup Savia, Mònica Álvaro, ha manifestat que “tot i que Carlos Turró, per motius de salut degudament acreditats, no ha assistit a la sessió de la comissió a la qual estava citat, sí que hem pogut conèixer, per les seues declaracions, que admet el que ja sabíem: que  Marcos Benavent li demanava comissions en assumptes com aconseguir un conveni per a la seua residència”.

 

Segons Álvaro, “les visites de Benavent, el ionki del dinero, al despatx de Turró a cobrar comissions eren freqüents i així es recull al sumari del cas Taula, tal i com li vàrem recordar des de Compromís a Benavent en la seua compareixença a les Corts. I és que quan Benavent afirma a Guillermo Balaguer, Secretari de l’Ajuntament de Xàtiva, qui també compareixerà en les Corts el proper dimecres dia 3, que ‘los de Gerocleop estan como locos, y programan hacerse con ocho o nueve residencias más a corto plazo’, tal i com recullen les gravacions de l’exgerent d’Imelsa, no estava enganyat, ja que en les converses d’Enrique Ortiz i Arturo Alario es queixen de l’interés de Turró en comprar la part de Vicente Cotino”.

 

“Aquest interès reafirma el fet que les concessions de places en les residències del model Cotino estaven viciades en favor d’interessos particulars. I el cas de Xàtiva, que obri huit anys després de l’adjudicació definitiva del plec de condicions, és el millor exemple. A més, cal remarcar, que tot i que en principi la residència de Xàtiva sols optava a un terç de les places, quan inaugura ho fa amb dos terços, sense ampliació ni concurs, sinó gràcies a la conveniada que Rus i Benavent li aconsegueixen a Turró i sobre la qual l’ex alcalde de Xàtiva haurà de respondre el proper dimecres”, ha explicat la portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Álvaro.

 

“Així, el reconeixement per part de Turró sobre les comissions que Benavent li demanava, les converses del sumari del Cas Taula, especialment aquelles on Alfonso Rus li detalla a Benavent els pormenors de la venda de la residència per Caixa Rural, i l’expedient de l’Ajuntament de Xàtiva sobre la construcció de la residència al qual els membres de la Comissió hem tingut accés, no li ho deixen gens fàcil al Sr. Rus. Cada dia tenim més clar que el Model d’Accessibilitat Social estava encarat a fer diners a costa dels més dèbils, i que no sols els Cotino van traure profit del mal funcionament de la dependència al País Valencià”, ha conclòs la diputada de Compromís.