Garcia: “La Generalitat es dotarà d’un organisme que coordinarà tots els mitjans humans i materials en la gestió de la seguretat pública valenciana i emergències”

La Comissió de Justícia i Governació ha fet el pas previ a l’aprovació definitiva pel Ple de les Corts de l’avantprojecte de Llei pel qual es crea l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), organisme autònom que executarà les polítiques en matèria d’interior, seguretat pública, protecció ciutadana i coordinació de policies locals.

Segons el diputat i portaveu de Compromís a la Comissió, Paco Garcia Latorre, “la nova agència té per finalitat donar una resposta eficaç i eficient a les necessitats incloses en el seu àmbit d’actuació, amb la finalitat de possibilitar una millor i més àgil gestió dels recursos, una major participació i assumpció de responsabilitats, i solucions davant situacions d’emergència”.

Garcia també ha apuntat que l’AVSRE “gestionarà i coordinara totes les accions en matèria de seguretat, estant adscrita a la mateixa la gestió de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana. I de la mateixa manera, s’ocuparà del desenvolupament de la formació de les policies locals, personal de serveis essencials i complementaris d’intervenció davant emergències, protecció civil, gestió d’emergències, extinció d’incendis, salvament i participació de la Generalitat en els consorcis de bombers, així com gestió de l’encomana del Consell de Seguretat Nuclear a la Generalitat”.

Per al diputat de Compromís, “amb aquesta Agència es pretén constituir un nou model organitzatiu de coordinació en matèria de seguretat, prevenció i resposta a les emergències d’acord amb les noves demandes ciutadanes i adaptar-se als reptes que s’aveïnen en aquest nou segle, evitant l’actual dispersió d’òrgans”.

La AVSRE coordinarà entre sí els serveis públics o privats que hagen d’intervindre en situacions d’emergència; disposarà dels mapes de riscos i elaborarà el catàleg de recursos de seguretat i emergència i d’activitats amb risc de la Comunitat Valenciana; també promocionarà i donarà suport a la vinculació voluntària i desinteressada dels ciutadans a les activitats de protecció civil.

“L’objectiu d’aquest nou organisme és donar passos ferms en la creació d’un nou model de Seguretat Pública Valenciana i Emergències. Per a açò es concreta la necessitat d’avançar en la creació de la Policia Autonòmica i d’un cos únic de Bombers”, ha conclòs el diputat Paco Garcia.