Compromís demana la reducció de l’IVA al 4% per a compreses i productes higiènics

El diputat de Compromís a les Corts, Josep Nadal, ha presentat una iniciativa perquè es reduïsca l’IVA actual de productes com les compreses o els tampons del 10% al 4%, i dels bolquers del 21% al 4%.

 

Segons Nadal, “no pot ser que productes de primera necessitat per a més del 50% de la població estiguen pagant el mateix IVA que, per exemple, anar a un balneari. Usar compreses, o una copa menstrual, no és un luxe, no es fa per allò que a les revistes apareix com a ‘Salut i Bellesa’, és una necessitat fisiològica de les dones i, per tant, com a article de primera necessitat hauria de tindre l’IVA súper reduït. No fer-ho és continuar amb una de les cares del masclisme econòmic”.

 

“Aquesta iniciativa també demana la reducció al 4% de l’IVA de bolquers, tant infantils com adults, ja que en aquest cas la situació encara és més ofensiva, amb un tipus del 21% que obliga a les famílies a fer un esforç que, en molts casos, és insostenible, tant per a les famílies amb filles i fills com per a les que tenen dependents al seu càrrec. Parlem d’un cost que pot ser superior als 50€ per mes i per xiquet o xiqueta”, ha afirmat Nadal.

 

“Així des de Compromís demanem que compreses d’un sol ús i reutilitzables, copes menstruals, tampons, salvaslips, roba interior d’higiene de diferent tipus, bolquers, reutilitzables o no, tant infantils com adults, i preservatius hagen d’incloure’s en l’apartat 2 de l’article 91 de la Llei de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) que permetria reduir l’IVA d’aquests productes del 10 i el 21% al 4%”.

 

“És per això que demanem al Govern central la reducció de l’IVA d’aquestos productes. El Govern de Rajoy està fent recaure en la ciutadania el gros dels impostos, mentre perdona via amnistia fiscal molts milions d’euros als grans defraudadors o rescata les autopistes radials de Madrid a major glòria de les constructores de l’IBEX”, ha conclòs el diputat Josep Nadal.

Arxivat en: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *