“Davant el caos de les Rodalies de Castelló tant cap al nord com cap al sud, i el col·lapse de l’autovia, urgeix més que mai alliberar l’AP-7. Foment ha d’actuar ja”.


La responsable d’Infraestructures i Obra Pública del Grup Compromís en les Corts, la castellonenca Belén Bachero, ha presentat una bateria d’iniciatives parlamentàries perquè el Consell reclame a l’Executiu central l’ “immediat alliberament de l’AP-7 en el sud de la província per evitar el col·lapse generat per les obres de l’autovia a l’altura de la Vall”. Bachero considera que “des de Foment s’haurien d’haver previst alternatives abans d’iniciar les obres, però no ha ocorregut i ara les comunicacions de les comarques de Castelló estan col·lapsades”.  Bachero recorda que davant la falta de solucions, tots els agents econòmics i socials de la província han coincidit a reclamar l’alliberament com a mesura urgent.

“La falta de planificació de Foment i la desídia amb la qual el PP ha tractat a les nostres comarques han convertit les comunicacions de Castelló pràcticament en una illa, ja que en matèria ferroviària les connexions de Rodalies amb València i amb Vinaròs estan col·lapsades i el corredor mediterrani pendent. En matèria de carreteres, l’autovia està col·lapsada en el sud per les obres, i en el nord interrompuda; la 340 tant cap al nord com cap al sud porta dècades saturada. En definitiva, ara mateix, com ocorreria si fórem una illa, les principals sortides serien per aire o per mar. És inacceptable”.

La responsable de Compromís i alcaldessa de Vistabella subratlla que “en el que va de legislatura hem presentat a les Corts nombroses propostes per reclamar la liberalització de l’AP-7 i la millora de les connexions tant ferroviàries com de carreteres. No obstant això, des de Foment fan cas omís. Per això és necessari reestructurar les competències perquè des de la Generalitat es puguen buscar solucions concretes per a la ciutadania de la nostra terra”.