El diputat de Compromís a les Corts, Josep Nadal, ha denunciat davant de la Conselleria de Salut Universal “l’incompliment flagrant de Marina Salut en continuar passant consulta de neurocirurgia, després que la mateixa Conselleria retirara aquest servei per no comptar amb les garanties necessàries de cara al pacient, a causa de les retallades en personal mèdic imposades per l’empresa”.

 

Nadal ha fet arribar a la Conselleria una imatge on es poden veure les consultes previstes per Marina Salut i on s’aprecia clarament com, el passat 20 de setembre, després de l’orde de suspensió, es continuava passant la consulta de neurocirurgia a l’hospital de la Marina Alta.

 

“Compromís considera un autèntic escàndol que es donen aquestes situacions en què l’empresa avantposa els seus interessos econòmics a la seguretat dels pacients”. Així el diputat Josep Nadal ha demanat per escrit explicacions sobre aquesta situació i registrat pregunta sobre qui valora les urgències en neurocirurgia i a quin hospital de referència s’envien els pacients. “Des de Compromís tenim indicis que s’està derivant els pacients a l’hospital d’Alzira, encara sota la gestió dels accionistes de Marina Salut, en comptes de ser enviats a Alacant que hauria de ser l’hospital de referència per a aquestos casos”, ha afegit.

 

“Estem davant d’un incompliment més per part de la concessionària d’aquest servei públic. Per això demanem a Consellleria que investigue tot aquest ‘affaire’ i, de confirmar-se les evidències , demanem la dimissió del gerent de Marina Salut, Àngel Giménez, i de tots els dirigents de l’empresa vinculats amb aquest escàndol.  Si no dimiteixen, demanem a DKV i a Ribera Salut, les accionistes de la concessionària, que cessen a aquestes persones. En cas contrari, seran els responsables dels prejudicis que se’n pogueren derivar”.

 

“Aquesta és només una de les moltes penalitats que han de suportar els ciutadans de la Marina Alta pel que fa a la sanitat. En dos mesos ha hagut una modificació substancial de les condicions dels treballadors, s’ha tancat una planta de l’hospital i s’ha tancat el servei de neurocirurgia. Des de Compromís demanem un servei d’atenció de neurocirurgia en condicions d’equitat respecte als altres del País Valencià i, per enèsima vegada, tornem a demanar la reversió immediata cap un sistema de gestió pública de la sanitat a la comarca”, ha conclòs Josep Nadal.