La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca a les Corts, Cristina Rodríguez, ha lamentat que “la facultat de Veterinària  de la Universitat Cardenal Herrera-CEU no es manifeste ni faça cap tipus d’apreciació sobre la celebració, esta nit, d’una ‘capea’ que organitzen els estudiants d’aquesta titulació, on la finalitat és maltractar un animal. Un sensesentit quan els i les estudiants estan preparant-se per a tot el contrari, i se’ls presuposa un respecte i una conciència major cap al benestar animal”.

 

Segons Rodríguez, “la celebració d’aquesta ‘capea’ també contravé els principis recollits en el codi deontològic del Col·legi de Veterinaris de la Comunitat Valenciana, on específicament a l’article 17 assenyala que ‘el veterinari no ha de menysprear el respecte que se li deu a l’animal y té el deure moral d’advertir als propietaris que maltracten als seus animals que cessen en la seua actitud, i procurarà posar els mitjans necessaris per a protegir-lo’. Així, amb la celebració prevista per a esta nit, queda clar que no hi ha cap respecte a l’animal”.

 

“A més a més, la celebració d’aquest event dels estudiants de Veterinària podria estar incomplint la llei que regula els espectacles taurins a la Comunitat Valenciana, ja que al seu article 36 indica que ‘no es permetrà l’entrada a recintes taurins a aquelles persones que a causa de l’ingesta d’alcohol tinguen reduïdes les seues capacitats físiques o psíquiques’. Una situació que pot donar-se hui perquè a la mateixa publicitat de la capea els organitzadors indiquen que ‘te esperamos con todo el alcohol que puedas imaginar’”, ha conclòs la diputada Cristina Rodríguez.