La síndica adjunta i portaveu de Compromís en la Comissió d’Investigació sobre l’adjudicació de places a les residències del grup Savia, Mònica Álvaro, ha assenyalat que “estem satisfets pel fet que a l’última sessió de la comissió de les residències, Vicente Cotino no haja negat que les gravacions estan ahi, i tampoc nega la major com havien fet anteriorment Arturo Alario i el propi Enrique Ortiz”.

 

Durant el transcurs de la comissió, a preguntes de la portaveu de Compromís, “el sr. Cotino no va poder negar la veracitat dels àudios i li vàrem traure els colors quan escoltava la lectura de la transcripció del contingut d’eixes converses”, ha afegit.  

 

“Això sí, el fet que Vicente Cotino negue el finançament irregular del PP em fa pensar que al darrere de tot aquest entramat, i donant per certes les converses, els únics beneficiaris del pressumpte tracte de favors foren les butxaques de les empreses de Cotino i Ortiz”, ha explicat Álvaro.

 

D’altra banda, la sessió d’ahir de la Comissió d’Investigació sobre l’adjudicació de places de residències també va acordar la proposta d’ampliar els terminis d’estudi fins al juny de 2017, “atenent a que cada vegada trobem més incògnites en la gestió del PP, sobretot pel que fa a la suposada trama de ‘mordides’ que encapçalava Alfonso Rus i de la qual s’hauran de derivar responsabilitats”, ha manifestat la síndica adjunta de Compromís.

 

“El fet que Vicente Cotino no negue les converses és un pas ferm cap a l’esclariment d’una fosca etapa de la història recent, on es jugava amb el destí de les persones majors i d’on s’haurà d’identificar als culpables”, ha conclòs Mònica Álvaro.