Campello: “És necessari esclarir si el seu ‘Cum Laude’ va ser a preu de còpia i pega”

 

La diputada de Compromís i presidenta de la Comissió d’Educació a les Corts, Marian Campello, ha afirmat que “cal que la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx es pronuncie sobre l’assumpte del possible plagi que podria haver fet l’ex president de la Generalitat, Francisco Camps, de diferents textos per a redactar la seua tesi doctoral”.

 

“Per això, des del nostre grup parlamentari, anem a adreçar un escrit sol·licitant informació a aquesta universitat sobre si pensa obrir una investigació que puga esclarir si el ‘cum laude’ de Camps va ser a preu de còpia i pega”.

 

Segons Campello, “de ser cert aquest plagi, és una vergonya i caldria llevar-li a Camps el títol de doctor. La UMH ha de ser molt rigorosa amb situacions com esta, on sembla que a la tesi hi ha parts copiades literalment de textos del mateix director del treball acadèmic, Vicente Garrido; i, fins i tot, textos del BOE, del Tribunal Constitucional i del Parlament Europeu. Ara ens expliquem per què Camps no volia fer pública la seua tesi”.

 

“Esperem que la UMH siga valenta per tal d’aclarir una situació com esta que pot afectar al seu prestigi com a institució universitària. I, d’altra banda, si es confirma el plagi, es corrobora una vegada més la falta de qualitat moral i ètica d’un ex governant del PP que va arruïnar als valencians i valencianes amb una gestió nefasta que només contribuïa al seu benestar i al dels seus amiguets, oblidant l’interès de la ciutadania”, ha conclòs Marian Campello.