Navarro: “La limitació d’edat imposada pel PP suposa un gran negoci per a les empreses privades de reproducció assistida que donen el servei”

 

La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió de Sanitat a les Corts, Isaura Navarro, ha presentat una proposta per instar al Consell a que les dones de més de 40 anys puguen accedir des de la sanitat pública a les tècniques de reproducció assistida.

Segons Navarro, “la limitació d’edat imposada pel Partit Popular suposa un gran negoci per a les empreses privades de reproducció assistida que sí que estan donant eixe servei, precisament perquè les dones a eixa edat encara són fèrtils i la sanitat pública té l’obligació de garantir l’accés a eixes tècniques. La societat ha canviat i la normativa s’ha d’adaptar a la realitat i no negar-la en detriment de les dones que volen ser mares, més enllà dels 40 anys, i no poden pagar-se  els tractaments en les clíniques privades”.

“Països com el Regne Unit estan canviant aquest escenari, i l’Institut Nacional d’Excel·lència Clínica (NICE) britànic ja va actualitzar les seues guies clíniques sobre el tractament de la infertilitat en la sanitat pública britànica, incloent a les dones d’entre 40 i 42 anys”.

“Un criteri d’edat, el dels 40 anys, que s’aplica sense valorar la situació concreta de la persona, com la reserva ovàrica, entre d´altres, i, en definitiva, sense que s’haja produït una actualització necessària sobre la base dels avanços científics, obligant a les dones majors de 40 anys a acudir als centres privats on aquest límit d’edat és inexistent”.

“Per això és necessari revertir aquesta situació i que des del Consell s’aprove la inclusió en la cartera de serveis de la sanitat pública valenciana l’accés a les tècniques de reproducció assistida de dones majors de 40 anys, establint un criteri d’edat més concorde a la realitat científica i social actual”, ha conclòs la diputada Isaura Navarro.