Àlvaro: “Els plors de la Fiscalia per les persones que perden la vida al treball no valen”

 

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Àlvaro, ha qualificat de “decebedores i llastimoses” les dues pàgines de la memòria anual del Ministeri Fiscal respecte a la sinistralitat laboral al País Valencià. “Una memòria, l’última en vigor de l’exercici 2014, que comença reivindicant la manca de mitjans humans i tècnics que el propi ministeri proporciona per a lluitar contra la sinistralitat laboral”.

 

Segons Àlvaro, “que des del propi Ministeri Fiscal reconeguen que no hi ha cap fiscal amb dedicació exclusiva en quant a sinistralitat laboral per a tot el País Valencià és greu. Però que tampoc se li assignen funcionaris i que, fins i tot, manquen de sistema informàtic propi, és lamentable i inacceptable”.

 

“Davant les altes dades de sinistralitat laboral de l’any 2015 i els accidents mortals que lamentablement hem patit en el 2016, des del nostre grup parlamentari considerem que el govern de Mariano Rajoy no ha fet res per abaixar aquestes estadístiques. Els plors de la Fiscalia per les persones que perden la vida en el treball no valen. Calen més mitjans”.

 

“Malgrat que una de les funcions del Ministeri Fiscal pel que fa a la sinistralitat laboral és la millora de les estadístiques, lluny de millorar aquestes s’estan cobrant vides humanes”, ha afegit la diputada de Compromís que al mateix temps ha recordat que “des de la Conselleria d’Economia Sostenible i Nous Models Productius s’ha engegat un ambiciós pla de millora de l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT), destinat íntegrament a la prevenció d’accidents laborals. Un pla que xoca amb la passivitat de l’Administració Central que hauria de remar en la mateixa direcció”.

 

Àlvaro, que ha visitat  la seu de  l’INVASSAT de Castelló, ha preguntat als responsables per les mancances que pateixen els treballadors del centre públic i ha reconegut la gran tasca de l’entitat que hauria de ser reforçada per totes les administracions públiques. “Per això, des del Grup Parlamentari Compromís estem treballant en iniciatives per a reduir les xifres d’accidents laborals i, alhora, per reforçar la necessària tasca d’unió entre l’Administració Central i l’autonòmica”.