La portaveu adjunta de Compromís a les Corts lamenta que “l’anterior gestió del Provincial està esquitxada d’assumptes tèrbols, però Moliner va mantenir a molts dels responsables de l’etapa de Carlos Fabra”

La portaveu del Grup Compromís a les Corts, i responsable d’assumptes sanitaris relatius a Castelló en el grup parlamentari, Mònica Àlvaro, ha afirmat que “l’auditoria acordada per les Corts sobre l’Hospital Provincial -impulsada per Compromís i amb l’evident oposició del PP – traurà a la llum més assumptes com les adjudicacions de més de 25 milions a l’empresa PIAF, perquè l’anterior gestió del Provincial està trufada de foscor, de projectes ficticis com l’hospital de la Vall, d’intents de privatització, d’arbitrarietat, de malbaratament i d’enxufisme, com va admetre el propi Carlos Fabra “.

Segons Álvaro, la denúncia presentada per la Conselleria de Sanitat davant Fiscalia demostra “la imperiosa necessitat d’aquesta auditoria, que Compromís ha reclamat reiteradament, tant a la Diputació de Castelló com a les Corts, i en les dues institucions ha comptat amb l’oposició del PP, que tracta de tapar el que ha passat al centre hospitalari. Per sort, el PP no té ja la majoria a les Corts i va poder prosperar l’auditoria “.

Cal recordar que la denúncia de la Conselleria abasta tant l’etapa de Carlos Fabra com la de Moliner, de manera que “seria recomanable que l’actual president de la Diputació de Castelló donara explicacions”.

En aquest sentit, cal recordar que el grup Compromís de la Diputació ha sol·licitat a Moliner informació sobre el projecte de construcció d’un hospital de dia a la localitat de la Vall d’Uixó. El portaveu de Compromís, Xavier Trenco, s’ha mostrat convençut que aquest projecte formava part del “xiringuito” que tenia muntat el PP al voltant del Provincial. “Tot apunta que l’ex pilot de motociclisme Àlex Debón va utilitzar informació privilegiada perquè se li requalificaren uns terrenys i beneficiar-se d’un contracte de 3,5 milions d’euros impulsat per Carlos Fabra des del Consorci de l’Hospital Provincial”, ha recordat Trenco. Per al portaveu de Compromís a la Diputació també és important assenyalar alguns dels noms que van participar en aquesta operació “que sembla que no és més que un dels aspectes d’una trama d’adjudicacions irregulars, com ara s’ha denunciat”. Entre aquests noms es troben els d’Óscar Clavell, número 2 al Congrés pel PP; la líder del PP valencià, Isabel Bonig, que era l’alcaldessa de la Vall d’Uixó quan es va iniciar el projecte de l’hospital de dia, i el llavors president de la Diputació, Carlos Fabra.