El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat hui que “les revelacions de l’ex portaveu del Consell i ex consellera de Cultura, Lola Johnson, en el cas de la Fórmula 1 apunten a la cúspide del govern del PP, demostrant que va ser una aposta al més alt nivell de rescatar una empresa privada, Valmor, d’amics del PP, amb diners públics. I tot això va passar en el pitjor moment de la crisi econòmica, la qual cosa demostra que per al Partit Podrit el benefici personal sempre ha estat per damunt de l’interès general”.

 

Ferri ha fet estes declaracions després de conèixer que Lola Johnson ha atribuït als ex presidents de la Generalitat, Francisco Camps i Alberto Fabra, la decisió que el govern valencià assumira responsabilitats econòmiques amb la Fórmula 1 i que comprara l’empresa Valmor.

 

“En la compra de Valmor –ha afegit Ferri- tot apunta a una utilització indeguda de fons públics per part del govern del PP, que va adoptar decisions arbitràries amb un exercici abusiu de poder per beneficiar els propietaris de l’empresa Valmor, al marge de qualsevol consideració d’utilitat pública”.

 

“Esperem que la justícia, amb el procediment que té obert a València, traga a la llum tota la dimensió d’este cas de corrupció i que imputats com Francisco Camps, Lola Johnson o l’empresari Jorge Martínez Aspar, acaben pagant penalment per les seues responsabilitats en este saqueig de fons públics. Des de Compromís hem considerat des de l’inici que en este cas es va incórrer en responsabilitat comptable en assumir irregularment obligacions amb càrrega econòmica per a l’administració, generant un greu dany als fons públics. I per això presentàrem, en setembre de 2013, una denúncia davant del Tribunal de Comptes”.

 

Compromís trià la via del Tribunal de Comptes per denunciar este saqueig de les arques públiques perquè aquest tribunal compta amb la figura del reintegrament per abast, mitjançant la qual, si s’acaba condemnant els ex membres del Consell que efectuaren la compra de Valmor, aquestos hauran de pagar personalment, de la seua butxaca, el perjudici econòmic que la compra d’aquesta empresa i l’assumpció dels seus deutes ha generat a les arques públiques.

 

“Ens consta que el procediment judicial en el Tribunal de Comptes segueix el seu curs en paral·lel a la investigació que té lloc a un jutjat de València. Esperem que la justícia actúe contra els responsables. I que els responsables de l’estafa de la Fórmula 1 tornen els diners i que assumisquen les responsabilitats que hagen d’assumir”, ha conclòs Fran Ferri.