Ortega: “La Llei d’Hisendes Locals i la Llei General de Subvencions ha de canviar-se per garantir una vida digna a les persones més vulnerables”

 

 

La diputada de Compromís i presidenta de la Comissió de Política Social de les Corts Valencianes, Mª Josep Ortega, ha presentat una proposició no de llei de tramitació urgent per tal que la Llei d’Hisendes Locals i la Llei General de Subvencions siguen modificades i així es puga garantir la percepció de les ajudes considerades d’emergència social o d’ajudes per a material escolar, llibres de text, menjador, etc., a totes aquelles persones que les puguen necessitar i que puguen justificar que els motius pels quals no es troben al corrent de les seues obligacions tributàries són alguna situació de vulnerabilitat social.

 

Segons Ortega, “des de Compromís som conscients de la realitat social que hi ha. Estem veient al nostre voltant l’augment alarmant de la pobresa. I des de les institucions hem de fer alguna cosa. Hem d’ajudar a les persones que estan patint perquè tinguen garantida una vida digna”.

 

“Però tenim unes lleis estatals que no ens ho permeten, com és la Llei d’Hisendes Locals o la Llei de Subvencions, que diuen que si les persones tenen algun deute no poden rebre cap ajuda o subvenció. Ni les d’emergència social, que són per a comprar aliments bàsics”.

 

“És per això que des de Compromís exigim al Govern de l’Estat espanyol que estes lleis siguen modificades, en concret l’article 13.2 de la Llei 38/2003 General de Subvencions així com l’article 189.2 de la Llei d’Hisendes Locals de 2/2004 de 5 de març, de manera que els sol·licitants siguen exclosos dels requisits que s’hagen de complir quan es tracte de rebre ajudes d’emergència social”.

 

“L’Administració ha de vetllar per l’acompliment de les obligacions dels ciutadans, perquè ha de garantir la sostenibilitat de l’actual sistema, però alhora també ha de garantir el manteniment dels drets de la ciutadania més vulnerable pel que fa a l’accés als serveis bàsics, i garantir una vida digna i sense exclusions per a tots els membres de la família”, ha conclòs la diputada Mª Josep Ortega.