El síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, després de conèixer que l’Audiència Nacional obrirà judici oral a l’ex president del parlament valencià, Juan Cotino, com un dels responsables civils per la peça del cas Gürtel relacionada amb la visita del Papa, ha assenyalat que el també exconseller d’Agricultura “ha estat un dels personatges mes sinistres del Partit Popular valencià”.

Segons Ferri, “al mateix temps que menyspreava a les víctimes de l’accident de metro, es mostrava com un cristià exemplar, cosa que no casava. I ara amb l’obertura de judici oral es demostra que, no solament era un personatge sinistre, sinó que a més no va ser un simple voluntari en la visita del Papa a València. Va estar ficant la mà, va estar saquejant les arques públiques a través de RTVV i unflant els costos. I organitzant determinats aspectes, que el mateix jutge ha anomenat associació il·lícita”.

“Per primera vegada s’està nomenant al PP en les obertures de judici com a associació il·lícita per a delinquir. I ara el PP haurà de donar resposta primer a per què van utilitzar tot el que tocaven per delinquir i per saquejar; i segon, per què permetien que personatges com Juan Cotino cometeren aquestos actes”.

“A més, en quant a les afirmacions del mateix Cotino sobre que ell no era una figura amb pes dins del PP, els testimonis, les proves confirmen i afirmen que no només era part, sinó que a més era l’eix central al voltant del qual girava tota la roda del saqueig de les arques públiques”, ha conclòs Fran Ferri.