La diputada i portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Álvaro, i el també diputat i portaveu de Compromís en la Comissió de Cultura i Educació, Josep Nadal, seran designats demà, a la sessió plenària, representants del grup parlamentari en el Consell Assessor de RTVE a la Comunitat Valenciana.

 

Segons ha explicat Mònica Álvaro, “aquest Consell Assessor de RTVE és per al territori valenciàla representació dels interessos de la Comunitat Valenciana en l’ens públic RTVE”.

 

La síndica adjunta Àlvaro ha presentat diverses propostes “per tal d’apropar i fer més interessants les desconnexions estatals de RTVE, per incloure a les persones sordes a qui fins ara se’ls ha negat l’accés a la informació al no emetre en la seua llengua, i també per obligar a RTVE a complir amb les lleis que vetllen per la pluralitat informativa i que actualment no es compleixen”.

 

“Per tot això, la postura dels representants de Compromís dins d’aquest òrgan assessor de RTVE serà la d’apropar i vetllar per una informació de proximitat, veraç i en la nostra llengua, que siga d’utilitat als valencians i valencianes que financen este canal”.

 

Tant Josep Nadal com Mònica Álvaro són membres de la Comissió de RTVV i de l’Espai Audiovisual que actualment està en funcionament en les Corts Valencianes, “treballant pel futur ens valencià. Som conscients que hem de recuperar l’espai audiovisual valencià i dotar a la ciutadania valenciana de mitjans públics de qualitat, plurals i en la nostra llengua”, ha conclòs Mònica Álvaro.