El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, s’ha referit a la informació revelada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori segons la qual han descobert l’existència de 16,6 milions d’euros d’ajudes a la vivenda, transferits pel Ministeri de Foment a la Generalitat quan governava el PP, i que mai es pagaren als beneficiaris.

 

Segons Ferri, “aquesta informació és un ‘suma i seguix’ en els fraus d’Isabel Bonig i la seua pèssima gestió quan estava al capdavant de la Conselleria d’Habitatge. És urgent que Bonig explique als valencians i valencianes què va fer amb els 16,6 milions desviats en la seua gestió. Recordem que fa unes setmanes eixien a la llum els milers d’expedients d’ajudes a la vivenda sense resoldre i per valor de 60 milions d’euros, escàndol al que hui s’afegeix aquest descobriment de 16,6 milions d’euros que ningú ha vist”.

 

Estes ajudes corresponen a vivendes protegides en venda i lloguer, ajudes a inquilins, adquisició de vivenda, rehabilitació i sòl, incloses als Plans Estatals de 2005-2008 i 2009-2012. El Ministeri i la Generalitat signaren un conveni on s’especificava que el primer ingressaria anticipadament la part de les ajudes previstes corresponents a la seua aportació i que posteriorment la Generalitat justificaria el seu pagament efectiu, però una vegada pagades les ajudes.

 

“Una nova actuació molt greu de la síndica del PP que obliga a exigir explicacions públiques de Bonig i que reaferma la màxima que un polític amb aquest bagatge d’irregularitats i engany cap a milers de ciutadans sol·licitants d’ajudes a l’habitatge no pot continuar liderant l’oposició. Els valencians i valencianes no mereixen representants d’aquesta mena”.

 

“I és que a aquestos 16,6 milions d’ajudes justificades i no pagades, més els 60 milions en ajudes a l’habitatge impagats ocults en un calaix, se sumen els 240 milions en ajudes compromesos per l’anterior govern i no pagats i els 40 milions no reconeguts per la Resolució 501 que des de Compromís vam desvetllar en la passada legislatura. En definitiva, un seguit d’actuacions fraudulentes realitzades per Bonig que han perjudicat milers de sol·licitants d’ajudes a l’habitatge que el govern del Botànic està reparant amb molt esforç”, ha conclòs Ferri.