El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha qualificat com “una de les lleis més avançades d’Espanya i d’Europa” la proposició de llei registrada hui a Les Cors per PSPV, Podem i Compromís, després que la comissió de RTVV de Les Corts aprovara la proposta de text normatiu per a la posada en marxa del servei públic de ràdio i televisió.

Segons ha explicat Ferri “no és una llei que contemple al 100% els posicionaments de Compromís però s’ha aconseguit arribar a un text que permet recuperar amb garanties un servei públic necessari per a la nostra democràcia”.

El portaveu de Compromís ha destacat les millores introduïdes com “la igualtat de gènere, es dóna veu a les minories, permet obrir una televisió capaç de generar un espai audiovisual en la nostra llengua i serveix d’element vertebrador de la nostra societat”. A més, ha destacat que “és una ràdio i televisió públiques amb uns òrgans de govern independents, que garanteix la pluralitat, i premia una bona gestió per evitar que mai s’arribe als 1.200 milions de deute acumulades de l’anterior ens”.