El diputat i portaveu adjunt de Compromís en les Corts, Juan Ponce, ha assenyalat que “un monstre de formigó, com el que representa el megacentre comercial i d’oci Puerto Mediterráneo en Paterna, és un perill per a l’àrea metropolitana de València, ja que la condueix al col·lapse mediambiental i territorial”.

 

Segons Ponce, que ha participat aquest matí a la concentració a València contra Puerto Mediterráneo, “aquest model és totalment contrari a allò que signifiquen conceptes com la mobilitat sostenible, que des de Compromís sempre hem defensat. Una barbaritat urbanística com aquesta es tradueix en l’increment de l’ús del transport privat, el cotxe, en detriment del transport públic, amb tot l’impacte negatiu que això representa per al medi ambient”.

 

“Puerto Mediterráneo és el colofó a un model depredador del territori, basat en el monocultiu de la rajola, on primen els beneficis d’uns pocs front al benestar de la majoria. Des de Compromís apostem per l’agricultura, la indústria i el xicotet comerç, per un model sostenible on el centre són les persones i no les butxaques dels ‘amiguets de l’ànima’”.

 

“Des de Compromís mantenim el nostre posicionament i la defensa d’un model d’urbanisme sostenible i respectuós amb el medi ambient i les persones”, ha conclòs el diputat Juan Ponce.