El grup parlamentari Compromís ha presentat hui en Les Corts una petició de compareixença d’Isabel Bonig, en qualitat d’ex Consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient perquè explique en seu parlamentària quina va ser la seua actuació després de rebre un informe d’irregularitats en FGV elaborat pel que era aleshores cap de seguretat de la companyia, Arturo Rocher.

Segons ha assenyalat la diputada de Compromís, Isaura Navarro, “en la comissió sobre l’accident del metro del passat divendres, a més d’explicar qüestions claus sobre la gestió de l’accident, Arturo Rocher es va referir a un informe elaborat per ell sobre greus irregularitats que s’estaven cometent a FGV i va assegurar que li’l va fer arribar a Isabel Bonig quan l’actual presidenta del PPCV era consellera”.

“Es tracta d’un informe –ha afegit Navarro- en què s’alertava de nombroses irregularitats comeses pels gestors de FGV amb els contractes de seguretat. Estos contractes de seguretat, juntament amb irregularitats en els contractes de comunicació, estan sent investigats pel jutjat d’instrucció número 8 de València, que va imputar a l’ex gerent de FGV Marisa Gracia”.

“Bonig ha d’explicar quines gestions va realitzar després de rebre eixe informe, per quin motiu no va actuar, portant ella mateix l’assumpte davant la justícia i per què en compte de depurar immediatament responsabilitats entre els dirigents de FGV, va permetre que aquestos acomiadaren Rocher per elaborar l’informe”, ha conclòs Navarro.