T. Garcia: “L’actual crisi del sector pot agreujar-se en cas de no aplicar mesures urgents al producte xinés”

 

La diputada de Compromís en les Corts, Teresa Garcia, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a que el Consell inste el Govern espanyol en funcions que defense els interessos de les empreses del sector siderúrgic. A més a més, el Consell també ha d’instar a la Unió Europea a defensar que no es concedisca l’estatus d’economia de mercat a Xina, “per mantindre una competència justa al mercat europeu de l’acer. En cas de no aplicar ja mesures antidumping al producte xinés, l’actual crisi del sector pot agreujar-se”.

 

Segons Garcia, “en el País Valencià tenim a Arcelor, que és la factoria més important al nostre territori en el sector de l’acer. Els productes que allí es fabriquen tenen un alt component tecnològic i de qualitat. Per això és important regular l’entrada d’acer a preus més baixos que el cost de producció, procedent de Xina. Es tracta de pràctiques comercials deslleials que afecten a una producció puntera al nostre País i que hem d’evitar i regular”.

 

“Precisament hui es celebra a Brussel·les una cimera europea per analitzar la situació del sector, i també hi ha una jornada de protesta convocada per les empreses afectades que veuen molt negre el seu futur. Cal que des de les Corts impulsem el suport a la indústria de l’acer, i que es valoren els seus esforços per a la seua modernització i la seua sostenibilitat mediambiental. Estem parlant d’una indústria de la que depenen moltes famílies valencianes i que, amb l’amenaça d’un producte amb preus per sota del cost de la producció, com ara el xinés, tenen el seu futur pendent d’un fil”.

 

“Tant la cimera europea de l’acer com el Govern espanyol no poden fer oïdes sordes a la necessitat de sectors productius tan importants i necessaris en l’estructura econòmica del nostre País, com ara l’acer. Cal un suport ferm i contundent per part de totes les administracions implicades per evitar el sotrac que comportaria no aplicar mesures antidumping al producte xinés”, ha conclòs Teresa Garcia.