El diputat de Compromís en les Corts, Josep Nadal, ha presentat una Proposició No de Llei per demanar al Consell que incloga la regularització de les activitats de pesca-turisme, demostració de pesca i turisme pesquer i aqüícola, en la futura Llei de Pesca de la Comunitat Valenciana.

 

Segons Nadal, “des de fa anys el sector de la pesca, el marisqueig i l’aqüicultura estan passant per moments difícils, per la qual cosa cal buscar noves formes per completar les rendes del sector. I una de les maneres de fer-ho és capacitar-lo per a ofertar activitats turístiques que engloben un paquet cultural i educatiu que, al mateix temps, possibilite la divulgació de les tradicions, costums i treballs de la mar a la resta de la societat, valoritzant tota la cultura de la pesca, el marisqueig i l’aqüicultura. Això facilitarà la relació de la societat des de diferents punts de vista com són la pròpia cultura, el patrimoni, o la gastronomia, entre d’altres“.


“Per a la consecució de tots els objectius citats, considerem que la millor manera és oferir al sector la possibilitat de realitzar voluntàriament activitats de pesca-turisme, com la pesca extractiva o de demostració a bord d’embarcacions pesqueres per part de professionals del sector. O també el turisme pesquer i aqüícola, que és l’activitat que es desenvolupa fora de les embarcacions de pesca i en zones relacionades amb la pesca, el marisqueig i l’aqüicultura com són els ports pesquers o les instal·lacions aqüícoles, per exemple“.

 

“Les activitats descrites, i altres, es realitzen per persones professionals del sector a canvi d’una contraprestació econòmica, i sempre enfocades a la divulgació, valorització i reconeixement de les activitats, costums, patrimoni, productes i cultura de la mar. I, evidentment, sempre prenent totes les mesures de seguretat per als turistes i per als professionals que hi participen en elles. L’objectiu final és buscar mesures que contribuïsquen a millorar la situació econòmica del sector pesquer que, moltes vegades, és l‘oblidat“, ha conclòs Josep Nadal.