Ponce: “Volem saber tota la veritat sobre les contractacions fetes amb Avialsa, entre 2007 i 2014, dels mitjans aeris per a l’extinció d’incendis

  

El portaveu adjunt de Compromís en les Corts, Juan Ponce, ha sol·licitat que es convoque la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local on “el nostre grup parlamentari demanarà la compareixença de l’ex conseller de Governació, Serafín Castellano, perquè explique i aclarisca els contractes fets amb Avialsa, entre 2007 i 2014, dels mitjans aeris per a l’extinció d’incendis. Contractes esguitats per la trama corrupta del ‘càrtel del foc’ on Castellano també està imputat”.

 

Segons Ponce, que recorda la detenció de l’ex director general d’Interior, Pedro Hidalgo, i els escorcolls fets per la UDEF en gener relacionats amb les contractacions irregulars amb Avialsa, “volem saber tota la veritat sobre el càrtel del foc i les seues conseqüències econòmiques durant set anys”.

 

“Serafín Castellano, en l’anterior legislatura, sempre repetia com un mantra que Avialsa era l’única empresa que es presentava als concursos. I preguntant-li per què de vegades es substituïen uns avions per altres i permetia rebaixes en la qualitat dels contractes, mai contestava. Ell només és limitava a dir si a totes les condicions d’Avialsa en els contractes”.

 

“De sobres és conegut que Avialsa havia realitzat regals a Castellano. I les negociacions entre diverses empreses i que entre totes elles es repartien els negocis de l’extinció d’incendis en tot l’àmbit estatal, que és el que ha resultat ser el ‘càrtel del foc’, assumpte que continua investigant la UDEF i que només en tres anys han sumat 33 milions d’euros a la Comunitat Valenciana”.

 

“Cal demanar responsabilitats econòmiques i polítiques a qui durant tant de temps ha estat burlant-se de la ciutadania i jugant amb els diners públics. En este cas parlem de Serafín Castellano, un dels imputats en la trama del ‘càrtel del foc’ que té moltes coses que explicar en seu parlamentària”, ha conclòs Juan Ponce.

 

A més a més, Compromís també ha demanat la compareixença de l’ex conseller de Justícia i Administracions Públiques, Miquel Peralta, per a que explique les contractacions de mitjans aeris d’extinció en el període 2004-2007.