Garcia: “La dotació per al sector ceràmic pot estar sobre poc més dels 1,4 milions d’euros per a fer-lo capdavanter en tot el món”

 

El diputat de Compromís en les Corts, Víctor Garcia, ha presentat una Proposició No de Llei per establir un Programa d’Ajudes en 2016 adreçat a empreses i associacions, per a millorar la competitivitat i sostenibilitat econòmica, social i mediambiental de les empreses dels diferents sectors del País Valencià que no tenen programa pressupostari, com són la ceràmica, el calcer i el metall.

 

Segons Garcia, “es tracta de sectors dinàmics i innovadors, amb un gran potencial, que es basen en la diferenciació en la qualitat, un aspecte que els ha donat renom mundial. Per això, hem demanat al Consell que es realitzen les operacions pressupostàries oportunes amb l’objectiu d’incrementar en 4.350.000 euros el pressupost del programa de Política Industrial i així poder atendre el Programa d’Ajudes proposat”.

 

“Aquesta iniciativa parlamentària s’inserix dins de les polítiques industrials de Compromís, per ajudar al nostre teixit industrial i encetar el camí de la reindustrialització del País Valencià. En concret, si parlem del sector productiu de la ceràmica, la dotació dins d’aquest programa pot estar sobre un poc més dels 1.400.000 euros per a fer-lo un sector capdavanter en tot el món”.

 

“La província de Castelló concentra aproximadament el 94% de la producció ceràmica espanyola. I en la nostra terra, la indústria ceràmica dóna treball a més de 10.000 persones directament. D’ahí l’importància de posar-lo en valor amb un Programa d’Ajudes com este”.

 

“La indústria és una font indispensable de treball i de riquesa en les nostres societats i, per tant, ha de ser una prioritat dels nostres governs. La política econòmica ha d’apostar per millorar la producció industrial, invertint en la competitivitat i la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental de les empreses dels diferents sectors industrials”, ha conclòs el diputat i alcalde de l’Alcora, Víctor Garcia.