Nadal: “Amb els 30 milions de les adjudicacions al ‘càrtel dels barracons’ es podrien haver fet 10 col·legis

 

El diputat de Compromís en les Corts, Josep Nadal, ha manifestat que “després de conèixer l’escàndol del funcionament del càrtel dels barracons al nostre territori, és imprescindible que es cree una comissió especial d’investigació sobre l’empresa pública CIEGSA. Cal aclarir l’impacte sobre les arques públiques de les pràctiques irregulars de les empreses proveïdores dels barracons escolars, sancionades per la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC)”.

 

Segons Nadal, “estem davant un nou cas de corrupció on un càrtel d’empreses pactaven les pliques dels barracons, amb els conseqüents sobrecostos que ha hagut de suportar l’administració i el contribuent valencià. Estem parlant que amb els quasi 30 milions de les adjudicacions a les empreses del ‘càrtel dels barracons’ es podrien haver fet 10 col·legis”.

 

“Així, des de les Corts Valencianes demanem que es depuren responsabilitats polítiques en un tema que afecta a l’educació dels nostres xiquets i xiquetes, i de la nostra joventut. Per això, l’objectiu de la comissió serà, en un termini de sis mesos, delimitar les possibles responsabilitats polítiques en la gestió d’aquesta empresa pública, verificar la legalitat de la seua activitat, quantificar els possibles sobrecostos i identificar les mesures necessàries per tal d’evitar estes pràctiques en un futur”, ha conclòs Josep Nadal.