Compromís presentarà iniciatives parlamentàries per a complir els protocols sanitaris amb la Conselleria durant la celebració de competicions esportives

 

La diputada de Compromís en Les Corts i portaveu de la Comissió de Sanitat, Isaura Navarro, ha assenyalat que “després de la mort d’un jove a la mitja marató de Benidorm aquest diumenge passat, és urgent un canvi legislatiu que obligue, en cas d’una emergència mèdica, a que les empreses privades i les ONGs que donen assistència sanitària en competicions esportives avisen al Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU)”.

 

“Per això, des del nostre grup anem a presentar iniciatives parlamentàries adreçades a millorar l’atenció sanitària en aquest tipus de competicions esportives, que regulen l’obligació d’eixa comunicació i coordinació entre les empreses privades i els efectius de la Conselleria de Sanitat, per a complir amb els protocols sanitaris existents”.

 

Segons Navarro, “és imprescindible que qui estiga donant un servei sanitari, en un esdeveniment com el de Benidorm, done part de qualsevol emergència al CICU per a que l’assistència sanitària no estiga només en mans d’empreses privades. La Conselleria de Sanitat té molta experiència i ha de posar els mitjans necessaris, la qual cosa és garantia d’una millor atenció que de vegades pot ser decisiva en una urgència”.

 

“Des de Compromís considerem que en els esdeveniments esportius hauria d’haver personal de la Conselleria de Sanitat, ambulàncies de la Conselleria i que immediatament s’avise al CICU. No és raonable que l’assistència sanitària estiga en mans, únicament, de voluntariat i d’ONGs. Ha d’estar en mans dels grans professionals que tenim a la nostra Conselleria i, d’eixa manera, garantir la millor assistència. La presència d’empreses i ONGs hauria de ser voluntària i accessòria, i no la principal”, ha conclòs la diputada Isaura Navarro.