Mònica Álvaro: “Compromís ha portat al Constitucional la norma per restar competència als ajuntaments i ara el mateix Govern ens dóna la raó”

La síndica adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, Mònica Álvaro, ha exigit hui a l’Executiu de Rajoy que “retire immediatament la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local”. Álvaro ha fet aquestes manifestacions després que el secretari d’Estat, Antonio Beteta, haja enviat una carta als ajuntaments en què reconeix que els consistoris “hauran de seguir prestant els Serveis socials, sanitat i educació a partir de 2016”.

 

Segons Álvaro, aquesta missiva “és una rectificació en tota regla del Govern de Rajoy respecte a la llei estrella del PP en aquesta legislatura”. Per això, ha afirmat que “si el mateix Govern està instant els Ajuntaments a que incomplisquen la llei, el que haurien de fer és, immediatament, retirar-la”.

 

Álvaro ha recordat que la missiva del Govern, a més, “dóna la raó a Compromís, que ja va elevar davant el Constitucional un recurs en considerar que la Llei de Racionalització, a més de ser injusta, inoperativa i errònia en general com s’ha demostrat ara, vulnerava drets constitucionals a endinsar-se en les competències dels ajuntaments”.

 

En aquest sentit, la també responsable de les àrees d’afers socials i de sanitat del Grup Compromís a les Corts, ha recordat que “si des de Compromís ens vam oposar a aquesta norma va ser precisament perquè s’impedia als ajuntaments, que són l’administració més propera als ciutadans, fer tasques de reforç social que fins el moment han vingut desenvolupant i que han servit per disminuir els efectes de la crisi entre la ciutadania “.

 

Per aquest motiu, i davant l’escrit emès per Beteta, “que en la pràctica demana una pròrroga davant la impossibilitat d’aplicar la llei”, Álvaro ha insistit que “l’únic decent que pot fer el Govern de Rajoy és retirar la norma”.