Compromís denuncia que una esmena del PP deixaria sense pressupost les oficines PROP, les polítiques de cooperació o l’aplicació de la Llei de Transparència

 

La diputada de Compromís en Les Corts, Marian Campello, ha afirmat que “ara que per fi ha arribat la transparència a l’administració amb el Govern del Botànic, el PP actua mogut per la por i presenta una esmena per a suprimir als pressupostos de 2016 tot allò que tinga a veure amb els assumptes que es tracten a la Conselleria de Manuel Alcaraz. És un intent a la desesperada de silenciar més pufos que encara podrien estar amagats i descobrir-se”.

 

“És evident que amb esta esmena, el Partit Popular es lleva la careta i demostra el que és. Per això, des de Compromís creiem que la seua campanya contra la política de transparència del nou Consell té un rerefons ideològic clar: ells han viscut molt a gust instal·lats en l’opacitat durant 20 anys i ara els molesta que s’aposte per posar llum i taquígrafs a tota l’activitat de la Generalitat”.

 

Segons Campello, “parlem que amb esta esmena el PP vol eliminar tota la secció de transparència, responsabilitat social, participació i cooperació, en un atac gens dissimulat contra els compromisos del nou govern: impulsar l’aplicació de la Llei i el portal de la Transparència, enfortir les polítiques de cooperació, expandir els PROP per tot el territori i, fins i tot, ampliar la inspecció de serveis. Precisament des d’aquesta última àrea es porten les inspeccions per a revisar l’adequació dels edificis a les persones amb mobilitat reduïda, per citar un exemple”.

 

“Des de Compromís considerem que els dirigents del PP es neguen a admetre que l’etapa negra viscuda durant els seus governs és història i que ara la Generalitat es creu el principi de transparència. El PP ha de fer un exercici d’autocrítica, que encara no ha fet i evitar actuacions absurdes com la d’aquesta esmena”.

 

Esperem que el Partit Popular reconega la seua errada i retire l’esmena als Pressupostos de 2016. Si no ho fa, deixarà clar que estan en contra de la transparència, de la participació i de les polítiques de cooperació”, ha conclòs la diputada Marian Campello.