Oltra: “És qüestió de complir. Si l’administració no ho fa, aquesta no hauria de demanar esforços a la ciutadania”.

La portaveu adjunta en les Corts de Compromís, Mònica Oltra, ha rebut resposta a la pregunta que va realitzar al Consell sol·licitant si tenien previst un calendari de pagaments per solucionar el deute que l’administració té amb la Universitat Jaume I de Castelló.

Oltra ha declarat que “el govern del Partit Popular ha demostrat la seua incapacitat per afrontar els problemes de la UJI, amb un deute de 19 milions d’euros en despeses ordinàries; però, a més, ara són incapaços ni tan sols de solucionar el problema dins d’un termini de temps raonable”.

La diputada de Compromís ha raonat que “la ciutadania es veu sotmesa a uns esforços que en la majoria dels casos han estat provocats per les seues polítiques realitzades contra les persones i, en canvi, l’administració no compleix amb allò per al que han estat escollits; per tant, no assumeix les seues funcions, el que ens du a una perversió del sistema”.

“És un desmantellament de l’ensenyament universitari tal com el coneixem, atacant el cor del seu funcionament, com són les despeses ordinàries, un pas més en la liquidació del sistema públic universitari”, ha incidit Mònica Oltra.

Per a finalitzar, la portaveu de Compromís ha remarcat que “l’aposta del nostre grup per una Universitat Jaume I oberta, plural, de qualitat, integradora i sense excloure ningú, siga quina siga la seua condició social i econòmica, i això requereix complir en el finançament, deixar treballar als responsables amb total llibertat i apostar per l’educació pública amb fets i voluntat política no amb paraules buides”.