Pañella diu que “volem conèixer la versió del senyor Bataller sobre el trossejament de contractes quan era subsecretari de Sanitat”.

El grup parlamentari de Compromís ha demanat la compareixença a les Corts de l’actual alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, “per a que explique els trossejaments de contractes que presumptament va autoritzar quan era subsecretari de la conselleria de Sanitat, i pels quals apareix ara implicat judicialment en la coneguda com a “trama Gürtel”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha assegurat que “amb aquesta petició de compareixença ens fem ressò de la inquietud existent entre la ciutadania pel fet que la persona que ocupa actualment l’alcaldia d’una de les poblacions més importants del nostre país aparega judicialment imputada en una trama de corrupció com és la Gürtel, per fets ocorreguts quan ocupava un càrrec elevat de Sanitat. Volem que el senyor Bataller ens expose als representats de la ciutadania la seua visió dels fets, per tal que l’opinió pública puga conèixer les diferents versions i traure’n conseqüències”.

Segons explica el diputat de Compromís, “és molt preocupant que persones que ocupen alts càrrecs polítics, com és el cas del senyor Bataller, apareguen implicats en casos judicials com aquest del Gürtel i d’altres de semblants. Som plenament conscients de la figura de la “presumpció d’innocència”, però també de l’ambient de crispació i de desencís de la vida política que aquests fets estan implicant entre la ciutadania. Pensem que la millor manera d’aturar aquest malestar és que els acusats per presumpta implicació en casos de corrupció s’expliquen públicament; i quin millor lloc que les Corts Valencianes, com a expressió màxima de la sobirania popular. Per això esperem de la resta de grups, i concretament del PP, al qual pertany el senyor Bataller, que accepten amb total normalitat aquesta proposta de compareixença”.