Mònica Oltra: “Si l’ajuntament i la confraria de pescadors no hagueren solucionat en el seu moment el tema, encara estaríem sense servei de recollida”.

La diputada autonòmica de Compromís i coportaveu d’aquesta formació Mònica Oltra ha rebut resposta a la denúncia efectuada en el seu moment per la Confraria de Pescadors Sant Telm de la localitat de Benicarló, segons la qual s’havia rescindit el servei de recollida de residus del Port de Benicarló.

Oltra ha denunciat que “el Consell, en aquest tema, ha mostrat una manca de sensibilitat total, no fent-se càrrec d’un servei bàsic, com és la recollida de residus del port, fet denunciat per la Confraria, i, a més, escudant-se en la finalització del contracte de l’anterior concessionària, ha obligat a l’Ajuntament de la ciutat i als pescadors a buscar solucions per solucionar aquest conflicte amb la neteja”.

La diputada ecosocialista ha declarat que “coneixem que l’Ajuntament de Benicarló ha hagut de negociar per incloure al recinte portuari dins del circuit de neteja de la ciutat, ja que l’empresa que realitzava el servei de recollida de brossa s’havia negat a fer-ho per no entrar entre les seues funcions, la qual cosa mai hauria d’haver passat amb voluntat per part de la Conselleria”.

“És fals que no s’haja interromput el servei de neteja i recollida, com també és vergonyós que s’escuden en el fet que a les zones comunes del port el servei s’anava realitzant, quan coneixem que si no hagués estat inclós dins de la xarxa municipal, el servei per part de l’anterior concessionària no s’hauria realitzat”, ha afirmat taxativament la portaveu de Compromís.

Per a finalitzar, Mònica Oltra ha insistit que “el Consell no pot esperar que altres administracions li solucionen sempre els conflictes i ha d’implicar-se molt més en les qüestions que si són responsabilitat seua, amb agilitat i coherència, no caient en d’inacció com contínuament fan”.