El diputat de Compromís diu que “el PP li ha d’explicar a l’alcalde d’Higueras que no pot justificar cap il·legalitat en una suposada supervivència”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “des de Compromís estem plenament a favor de les polítiques de discriminació positiva en favor de les poblacions menudes, per tal de garantir el seu manteniment i supervivència. Sempre hem defensat que se les prioritze per damunt de criteris economicistes a l’hora de mantener-hi uns serveis, com l’escolar o uns altres de benefici social. Però aquesta supervivencia no pot servir mai d’excusa per a impulsar projectes més que discutibles i en franca contradicció amb la llei vigent”.

Pañella ha afirmat que “m’estic referint a l’actitud de l’alcalde pel PP de la població d’Higueras, que pretén dur endavant un camp de tir en ple parc natural protegit de l’Espadà, al·legant com a justificació de l’incompliment de la llei “la supervivencia del territori”. A veure, és clar que cal impulsar projectes que garantisquen que Higueras continuarà sent un poble viu, i que no esdevindrà un mer punt d’estada de caps de setmana. En aquest sentit, donarem tot el suport que calga a eixes iniciatives. Però tot això s’ha de fer des del respecte a la llei, i més quan la finalitat d’aquesta és justament la preservació i millora d’un parc natural com el de l’Espadà”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “no hi ha cap incompatibilitat entre l’impuls de noves iniciatives per al poble i la preservació del paratge. Ben al contrari, és en l’impuls de les activitats relacionades amb aquest parc on ha de trobar Higueras, com les altres poblacions de la zona, la seua continuïtat de futur. I no és un camp de tir la millor manera de potenciar-les, i encara menys saltant-se les lleis vigents a la torera”.