El grup parlamentari Compromís ha denunciat hui que el govern del PP s’ha negat, després de realitzar la pertinent petició de documentació a través de les Corts, a facilitar còpia de l’acta de la reunió del Consell constituït com a Junta General de RTVV de 7 de novembre de 2013.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “en resposta a la nostra petició el Vicepresident del Consell, José Císcar, ens ha remès un certificat realitzat a l’efecte, en el qual no es fa constar les qüestions bàsiques que la normativa exigeix ​​per a una acta, en no contenir ni els membres assistents ni el seu vot, ni el contingut dels acords assolits”.

Esta Junta General de RTVV designà un nou director general i nous consellers i es produí després que eixe mateix dia el govern valencià aprovara un Decret Llei per a recuperar el control de l’ens públic, un seguit de decisions preses per a accelerar el tancament de RTVV.

El grup parlamentari Compromís presentà el 8 de novembre una denúncia per entendre que els membres del Consell constituïts com a Junta General de RTVV havien comès prevaricació en nomenar el nou director general i nous consellers. Segons denuncià Compromís, el propi Consell es va inhabilitar com a Junta General amb l’aprovació del Decret Llei i minuts després es va erigir en Junta General, sense cobertura legal, nomenant als nous consellers i director general, sense que en el temps transcorregut entre un acte i altre poguera haver-se produït un traspàs de poder de la Junta de Liquidació, constituïda en Junta General, al Consell.

La Sala civil i Penal del TSJCV va rebre la denúncia interposada per Compromís, per ser aforats els denunciats, i designà com a ponent al magistrat José Ceres. Ceres és l’encarregat d’estudiar la denúncia i elevar una proposta a la Sala civil i Penal, que decidirà si es declara competent i obre diligències per a investigar els fets denunciats.

Per a Oltra, “l’actuació del govern del PP en el tancament de RTVV fou la història d’un gran empastre, d’un govern contra les cordes que tenia por d’uns periodistes que estaven informant en llibertat”.

“El Vicepresident Císcar –ha afegit la parlamentària de Compromís- ens remet un certificat però no es facilita l’acta amb la qual volem saber quins van ser els assistents del Consell a eixa Junta, què va votar cadascú, on es varen reunir… la informació bàsica que ha de figurar en un acta. No existeix eixa acta? No va existir la reunió? Es va fer tot per telèfon? Són interrogants que ens fem davant la denegació de la informació que ens ha fet novament el govern valencià d’una cosa tan senzilla com l’acta d’una reunió i ens fan preguntar-nos quina irregularitat estan amagant”.

“O és que tenen por de la denúncia per prevaricació que hem posat des de Compromís? Volen evitar precisament que se sàpiga si eixa reunió va tindre lloc, qui va assistir. És que els consellers i conselleres estan curant-se en salut perquè tenen por d’eixa denúncia? Si tenen por de la denúncia és perquè alguna cosa no han fet bé i eixa és l’explicació que li han de donar al poble valencià”, ha conclòs Oltra.