El portaveu adjunt de Compromís en les Corts, Juan Ponce, ha valorat positivament el posicionament del Consell de Salut de la Ribera sobre l’abastiment d’aigua del Xúquer “que recull algunes de les reivindicacions bàsiques que venim formulant des de la nostra formació”.

El dictamen del Consell de Salut demana a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer canviar la concessió d’aigües subterrànies per superficials per a contrarestar els problemes de contaminació i també s’oposa a la construcció d’una segona presa d’aigua per al transvasament al Vinalopó per suposar un atemptat al cabal ecològic del riu.

Per a Ponce, “esta resolució posa de relleu les contradiccions dins del mateix PP, perquè els membres d’este partit dins del Consell de Salut defensen la posició contrària a la que defensa la Direcció General d’Aigua, amb la qual cosa s’evidencia que la Generalitat es queda cada vegada més aïllada en el seu posicionament respecte a l’aigua del Xúquer”.

“Este dictamen és de gran importància perquè els tècnics i especialistes en salut defensen el mateix que des de la societat civil de la Ribera i des de Compromís per l’Aigua venim reclamant. També cal recordar que el propi Comissari Europeu s’ha pronunciat en contra del plantejament del Ministeri i la Generalitat, que es queden aïllats tant a nivell d’Europa, que amenaça amb deixar-los sense fons, com a nivell social”.

Per a Compromís, un altre punt important que s’evidencia amb este dictamen és que el PP ha canviat de postura des del 2010 fins a ara, ja que en eixe moment demanaren la substitució sense cost per als usuaris i ara acaten servilment una “solució” denigrant respecte a l’aigua del Xúquer.

“Cada vegada queda més clar que el que proposa el PP a través del Ministeri i dóna suport la Generalitat no és una solució sinó una estafa, la seua proposta suposa un espoli hídric”, ha conclòs Ponce.