La coalició Compromís ha denunciat avui que el Consell es nega a informar sobre la despesa total realitzada en la promoció de l’aeroport de Castelló a través de les samarretes del Vila-real CF al·legant que en aquest acord d’esponsorització esportiva “hi ha una clàusula de confidencialitat”.

Segons ha informat Compromís, el Consell argumenta que aqueixa clàusula va ser “signada per les dues parts, sobre els termes concrets del contracte, que impedeix la seua difusió sense el consentiment de l’altra part”.

Així es desprèn de la resposta donada per la Generalitat, amb data 21 de novembre, a la pregunta realitzada el passat octubre per la diputada de Compromís a les Corts, Mònica Oltra, en la qual demanava una còpia de tots els contractes d’esponsorització esportiva signats entre Aerocas i el Vila-real CF i el FS Baix Maestrat.

Segons Compromís, “posar en la samarreta de l’equip groc el logotip de l’aeroport de Castelló va costar més de dos milions d’euros a l’any, i els de el Futbol Sala de Benicarló, uns 210.000 euros a l’any”, recorda el grup.

No obstant això, destaca que la quantitat exacta pagada “no ha estat calculada ni feta pública, ja que els contractes signats continuen sent un secret”.

La coalició ha remarcat que no es critica als equips esportius “per haver-se afavorit d’aqueixa publicitat, sinó l’actuació absurda del Consell de destinar tants diners a promocionar una infraestructura que, mentre es publicitava, ni estava acabada ni ha estat després mai en ús”.

Des de Compromís es considera que “si realment es volia publicitar Castelló com a destinació turística, hi ha marques que es podien vendre, i no l’aeroport que desgraciadament ja s’ha promocionat bastant per ell mateix gràcies a la seua llarga història de despropòsits”.

Compromís denuncia, a més, que des de 2004 “i fins que el president del Vila-real CF, Fernando Roig, anunciara en 2012 renunciar a tots els patrocinis públics, s’han repetit adjudicacions que han voltat o superat tots els anys els dos milions d’euros, però mai no s’ha pogut veure amb deteniment què diu la lletra del contracte”.

En el cas del Futbol Sala Baix Maestrat, segons la mateixa resposta donada pel conseller d’Economia, “malgrat existir també una clàusula de confidencialitat, aquest només es concreta en un compromís de no fer públic el contingut, excepte obligació legal o reglamentària que obligue les parts”.

Compromís ha denunciat la imposició d’aquest tipus de condicions “per a impedir que els ciutadans sàpien en què es gasten els seus diners i coartar a l’oposició la seua tasca fiscalizadora de l’activitat política”.

“És un abús intolerable, ja que si els contractes es fan sense cap mala intenció, i són diàfans, ningú té per què voler ocultar-los darrere de clàusules de confidencialitat, més quan el que està gastant-se és diners públics”, s’ha afegit des de la coalició.