La diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha reclamat a la Conselleria de Sanitat que “demostre amb dades que es compleixen les directrius que assegura haver donat a l’Hospital del Vinalopó per a que els pacients amb malalties mentals siguen traslladats de manera prioritària a l’Hospital General d’Elx i no a l’hospital de Torrevieja, de gestió privada”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després de rebre una contestació de la Conselleria de Sanitat sobre este assumpte. La diputada havia preguntat en el mes d’agost per què els pacients amb malalties mentals de l’Hospital del Vinalopó eren derivats a l’hospital de Torrevieja, en lloc de ser enviats a l’Hospital General d’Elx, que es troba en la mateixa ciutat i, per tant, genera menys problemes per a pacients i familiars.

En la seua contestació, Sanitat assegura que ha insistit a mantenir la regla que els pacients siguen derivats a l’Hospital General d’Elx perquè és més pròxim al seu domicili. Tanmateix, la portaveu ha destacat que “les derivacions continuen realitzant-se i, en este sentit, exigim a la Conselleria que ens facilite les dades de derivació de pacients per comprovar que des de l’Hospital del Vinalopó s’estan seguint les directrius”.

“És necessari que la Conselleria siga contundent en les seues exigències, ja que no hi ha cap justificació per derivar els pacients a Torrevieja, si no és que la seua residència és més pròxima a este centre, ni provocar este trastorn en les persones tractades”, ha defensat Mireia Mollà, que ha reivindicat també “que el Govern valencià dote l’àrea de Salut Mental de l’Hospital General d’Elx amb els recursos necessaris i garantir un servei digne als pacients”.