La diputada de Compromís Mireia Mollà ha lamentat hui que “la consellera de Cultura, María José Catalá, haja demostrat una vegada més que el Govern valencià pensa seguir la seua política d’opacitat en tot allò referent als estudis de Ciutat de la Llum, per tal que la ciutadania no conega el forat que este projecte ruïnós ha provocat en l’erari”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després d’haver formulat una pregunta en el Ple de Les Corts sobre les ajudes públiques concedides a este complex cinematogràfic i que han sigut declarades il·legals per la Comissió Europea.

En concret, la diputada ha volgut saber per què el director de Projectes Estratègics de la Generalitat va demanar a la Comissió que diferents punts de l’informe en el que se li reclamava la devolució de les ajudes foren declarats confidencials. Al respecte, la diputada ha afirmat que “la consellera no ha volgut explicar ni les motivacions per realitzar esta petició ni si la idea de realitzar-la va ser del mateix Ventura o d’altre càrrec superior”.

“Catalá ha insistit en què l’objectiu de la petició era donar un caràcter confidencial a les dades que apareixien en l’informe, però el que li hem demanat és que aclarira per què la ciutadania no té dret a saber quin és el deute que ha generat Ciutat de la Llum, que és allò que realment tractaven d’amagar”, ha subratllat.

Mireia Mollà ha indicat que “esta actitud de la consellera no és cap novetat si tenim en compte que les dades que coneix la ciutadania sobre la nefasta gestió en Ciutat de la Llum mai han sigut publicades pel Govern valencià, sinó que han sigut facilitades per altres fonts i, en este sentit, des de Compromís seguirem reclamant el dret dels ciutadans i ciutadanes a tenir coneixement de la utilització ruïnosa dels diners públics”.