El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, ha tornat a portar el projecte Castor a les Corts Valencianes perquè la terra continua tremolant al Baix Maestrat i els seus ciutadans estan totalment oblidats per les administracions públiques.

D’una forma directa i concreta, el parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha preguntat a la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig per quines accions han pres al respecte per a valorar les conseqüències mediambientals.

La resposta, però, ha sigut dir que és una competència estatal i que tot està a l’espera d’informes. Per això, Pañella li ha replicat a Bonig, que el projecte Castor ha comptat amb 42 permisos, dels quals alguns han estat atorgats per la Generalitat Valenciana. Pañella ha insistit que cal demanar responsabilitats, començant per tots els ministres del PP i del PSOE, “perquè el projecte comença amb el govern de José María Aznar i perquè sabien que era una zona sensible a partir grans terratrèmols”.

Pañella li ha contestat que, vista la llista d’accionistes del projecte, el que està clar és que a les comarques del Nord i, al país en general, “ens han venut per 12.500 milions d’euros, sembla que busquen el model oriental no sols en l’educació, sinó també en termes mediambientals”. El parlamentari de Compromís ha lamentat les respostes de la consellera, “que no ha contestat cap pregunta, no ha dit res de les reserves hoteleres anul•lades a Peníscola i Vinaròs, no ha dit si van a demanar responsabilitats a tots els culpables, ministres del PSOE, del PP i la mateixa conselleria i no ha dit si pensa pressionar al seu partit, que ara mana a Madrid, per a acabar amb el Castor i desmantellar la plataforma. Sols sap que crida i desqualificar, amb falsos arguments i mentides, i amb mentides no s’acaben els terratrèmols ni es dóna seguretat als habitants del Baix Maestrat”.