La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, s’ha reunit en Les Corts amb els representants de la Plataforma pel Respecte Social, una entitat dedicada a la defensa i millora de la qualitat educativa dels xiquets i xiquetes amb necessitats educatives específiques o especials.

Des d’esta plataforma s’ha transmés a la diputada de Compromís la necessitat que per aconseguir una escola inclusiva i integradora s’aprove una llei que permeta que els pares i/o tutors de xiquets amb diversitat, puguen defensar els drets dels seus fills el més fàcilment possible sense haver de patir llargs i costosos tràmits, com podrien ser els procediments judicials, i perquè puguen gaudir el dret a l’educació en centres ordinaris.

En este sentit, han exposat també que una escola integradora s’aconsegueix aportant a les aules mitjans personals i materials per adequar el medi a l’alumne i no a l’inrevés. La individualitat de l’ésser humà, les seues diferents situacions són les barreres que impedeixen el creixement del pensament, si s’aporten els mitjans necessaris aquestes barreres desapareixen.

Oltra s’ha compromés a realitzar iniciatives parlamentàries per aconseguir un sistema educatiu més integrador, per a la qual cosa cal incrementar la inversió pública en educació tant en mitjans materials com humans.