La portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, Aitana Mas, ha reaccionat a l’informe de la Fundación de Estudios de Economía Aplicada (Fedea) sobre els recursos que l’Estat espanyol aporta a les autonomies a les competències homogènies i en el qual la Comunitat Valenciana es troba a la cua. En este sentit, Mas ha afirmat que “Montero no pot allargar més la injustícia que patix el nostre territori en matèria de finançament i inversions”. A més, afig que “d’un govern progressista no esperem només diàleg, sinó també equitat i eficiència. Este govern s’ha de diferenciar del del senyor Montoro.”

Després d’analitzar l’estudi, Mas afirma que “un any més tenim el dubtable honor de ser una de les comunitats autònomes pitjor finançades per part del govern central. Un finançament i unes inversions que any rere any continuen sent insuficients per a poder cobrir els nostres serveis públics més bàsics com la sanitat, l’educació o els serveis socials i que ens obliga a endeutar-nos per a poder donar un servici de qualitat a la ciutadania valenciana”. 

En el context de pandèmia mundial per la Covid-19, la portaveu adjunta explica que “la covid-19 està posant de manifest la vulnerabilitat dels comptes valencians. Ara més que mai, necessitem els mateixos recursos que la mitjana de les comunitats autònomes per a poder afrontar una tardor que es preveu complicada socialment, econòmica i sanitària”. Per això, Mas alerta que “urgix la convocatòria d’un Consell de Política Fiscal i Financera que debata ja l’esquelet que està preparant el govern d’Espanya per tal d’impulsar la reforma del sistema de finançament.”