Garcia Latorre: “Volem una Policia de la Generalitat plenament operativa amb tots els seus efectius”

 

El Parlament valencià ha aprovat per unanimitat una proposta per instar al Govern de l’Estat a cobrir com a mínim els 80 llocs de treball que hi ha vacants en la plantilla de la Policia Autonòmica, per complir amb el catàleg vigent de 500 efectius. “Un objectiu que podria aconseguir-se amb les noves convocatòries que el Ministeri de l’Interior ha aprovat ara a principi d’any, donant la possibilitat a molts policies nacionals que són valencians, per poder vindre a prestar els seus serveis a la Comunitat”, ha explicat el portaveu de Compromís a la Comissió de Governació en les Corts Valencianes, Paco Garcia Latorre.

 

Segons Garcia Latorre, “el cos de la Policia de la Generalitat compta actualment amb 421 agents, mentre que la dotació acordada amb el Ministeri de l’Interior de 500 efectius en cap moment ha arribat a ser una realitat a la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a l’administració autonòmica”.
“Actualment el cos de la Policia de la Generalitat es queda curt amb el nivell poblacional que tenim de cinc milions d’habitants, requerint, tal i com ha sol·licitat ja el President de la Generalitat al govern de Rajoy, un total de 650 efectius, per tal d’atendre els serveis i competències que té assignades la Unitat Adscrita en la nostra Comunitat”.
“De fet, ja són més de quatre anys que la Policia Autonòmica no rep cap nou integrant, havent-se produït multitud de baixes per jubilació. I és per això, que el Grup Parlamentari de Compromís va presentar aquesta proposta aprovada per unanimitat a les Corts”.

 

“A més a més, des de Compromís s’està treballant tant en la nova Llei de Coordinació dels Policies Locals com en l’establiment d’un nou model de seguretat pública valenciana, que puga aglutinar a tots els cossos de seguretat autonòmics i locals, i caminar cap a una vertadera policia autonòmica pròpia”, ha conclòs el diputat Paco Garcia Latorre.