La diputada Belén Bachero presenta una proposta en les Corts per destinar a Medi Ambient els diners necessaris del fons de contingència “perquè, a més de les costes, també s’ha d’actuar a l’interior”

 

“El temporal de neu, vent i pluja de principis d’any ha generat enormes danys a les zones forestals de l’interior del nostre territori. Hem d’actuar amb celeritat per evitar que el més d’un milió d’arbres tombats disparen el risc d’incendi i de malalties a les zones boscoses i d’interior”. Així ho ha manifestat la portaveu de Territori i Medi Ambient del grup Compromís en les Corts, Belén Bachero, qui ha presentat una proposta per “activar d’urgència els mecanismes econòmics, a través del Fons de Contingència, i humans per aconseguir que la massa forestal tombada pel temporal siga retirada abans de l’estiu”.

Segons la diputada de Compromís, des de la Conselleria de Medi Ambient ja s’ha fet una estimació inicial de danys, i es calcula que al llarg del territori el temporal ha abatut fins a un milió d’arbres. “Igual que s’han activat ajudes i mesures perquè les platges estiguen en condicions per a la temporada de Setmana Santa, l’Administració ha d’actuar en els boscos per evitar que la massa forestal derruïda incremente encara més el risc d’incendis de cara a l’estiu”, ha explicat Bachero.

Per això, en la proposta presentada davant les Corts, la també alcaldessa de Vistabella –un dels termes municipals amb major massa forestal de Castelló i de tot el país-, ha sol·licitat que es dote a la Conselleria de Medi Ambient dels recursos del Fons de Contingència necessaris per actuar amb celeritat. “S’ha calculat un cost de 4,6 milions d’euros per dur a terme aquestes tasques, per això en la proposta sol·licitem no només recursos econòmics sinó també dotar dels agents mediambientals necessaris per avaluar amb major detall els efectes del temporal i els danys a l’interior.

“A més a més, volem que els propietaris privats de boscos puguen beneficiar-se de les mesures, ja que només una tercera part de la superfície forestal és pública i només actuant també sobre les parcel·les privades es pot disminuir el risc d’incendi i de malalties en els boscos”, ha conclòs Belén Bachero.