Bachero: “Els ports valencians, que figuren entre els de major activitat del mediterrani, seran els més perjudicats per la incapacitat del PP”

 

La diputada i portaveu d’Infraestructures del Grup Parlamentari Compromís en les Corts, Belén Bachero, ha manifestat hui que “en la problemàtica del decret dels estibadors, el PP està cometent el mateix error de sempre: tancar les portes al diàleg i a les solucions de consens. L’únic responsable d’una vaga en els ports espanyols i valencians, i d’una paralització de l’economia, serà el PP per negar-se a estudiar possibles opcions i per haver anat ajornant un assumpte que, d’haver-se abordat amb tranquil·litat, diàleg i voluntat d’acord quan tocava, podria haver-se solucionat sense arribar a aquesta situació. I ara, amb l’anunci de dos dies de treva en la vaga, el PP està obligat a recapacitar”.

Per a Bachero, “la falta de diàleg i la política de fets consumats del PP no és nova. L’hem patit els valencians i valencianes durant anys durant lustres, amb imposicions de tot tipus. Per això, davant el risc de conseqüències nefastes per a l’economia valenciana d’un atur portuari, el PP hauria de fer un esforç per analitzar possibles solucions que no passen per la confrontació total”.

 

Segons la diputada autonòmica de Compromís, “encara que és clar que el Govern espanyol ha de complir les normatives i les sentències europees, existeix marge de maniobra en la seua plasmació en la normativa estatal. No obstant això, la decisió del PP d’ajornar una eventual solució ha portat la situació al límit a causa de la improvisació de l’Executiu de Rajoy”.

 

“Per desgràcia, en aquest assumpte el nostre territori tornarà a ser el més perjudicat per les polítiques de Rajoy, ja que els nostres ports figuren entre els més dinàmics del Mediterrani, on el sector de l’estiba suma nombrosos llocs de treball i un atur seria molt perjudicial per al nostre teixit productiu, per a la nostra indústria tradicional i per a la nostra economia”, ha conclòs la diputada Belén Bachero.