La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, la vila-realense Mònica Àlvaro, ha manifestat la seua sorpresa per les crítiques de Bonig als pressupostos del Consell per a Castelló i ha afegit que “una persona que va formar part del Consell amb més imputats de la història, que pràcticament ha deixat en fallida tècnica l’Hospital Provincial i el General, i del Govern que va oblidar les inversions bàsiques per a la salut dels castellonencs, com l’accelerador lineal o el PET-TAC del Provincial, no hauria d’acudir a la capital de la Plana per a donar lliçons”.
Àlvaro ha fet aquestes afirmacions en resposta a les declaracions de Bonig en les quals criticava una suposada reducció de la inversió per a Castelló. “La realitat és més cabuda que els numeros, que el PP ha vestit com ha volgut, perquè són molt sofrits. Mentre el PP assegura que el Provincial rep un milió d’euros menys, és el Consell del Botànic, amb un compromís de més de 30 milions d’euros, qui garanteix la viabilitat d’un hospital que el PP va deixar en fallida tècnica. És el Consell del Botànic qui ha pagat l’accelerador lineal d’Oncologia, que el PP va oblidar durant lustres; és el Consell del Botànic qui, després d’anys de PP on es perdien diners amb el lloguer d’un PET-TAC que només donava servei dos dies a la setmana, adquireix ara un PET-TAC permanent per als pacients del Provincial; és el Consell del Botànic, a més, qui incorpora inversió per a fer realitat l’edifici d’Oncologia del Provincial, bloquejat durant anys en l’etapa del PP”.

Respecte a les crítiques de Bonig a la suposada escassa inversió d’Obres Públiques, la síndica adjunta de Compromís li ha recordat a Bonig que “gran part dels diners en aquesta partida van destinats a pagar obres que el PP va inaugurar sense haver-ho pagat, com és el cas de part de l’autovia a l’aeroport o de la carretera Aeroport-Torreblanca. Mentre uns balafiaven els diners de tots i deixaven de pagar els seus projectes, uns altres, el nou Consell, a més de pagar les factures pendents, impulsa uns pressupostos que afronten els problemes oblidats pel PP a Castelló, amb una aposta per l’habitatge social en actuacions com en Sant Lorenzo; amb projectes de mobilitat per a l’àrea metropolitana de la Plana enfront d’un TRAM del PP que lluny de millorar el transport en la comarca, va hipotecar milions d’euros”.

La representant de Compromís ha afegit a més que “enfront de les xifres de maquillatge del PP, que assegurava invertir milions d’euros en escoles –que mai es van fer, que estaven en barracons o que es destinaven a pagar sobrecostos ficticis de la trama Ciegsa-, el Consell del Botànic ha realitzat una aposta real per l’educació pública, i la ciutadania ho pot corroborar amb l’execució d’escoles com el Regina Violant a Almassora; el Cardenal Tarancon a Borriana; el Alcazar de Nules…. Enfront d’un PP de xifres fictícies, barracons i sobrecostos, la Conselleria de Vicent Marzà, respon amb fets i amb obres en execució per a millorar l’educació”.

A les crítiques de Bonig per la suposada irresponsabilitat del Consell del Botànic, Àlvaro ha contestat que “la irresponsabilitat va ser posar en els pressupostos del PP de 2015, als quals fa referència Bonig, actuacions com el centre de salut de Vilafamés on no es va posar ni una pedra. Per contra, en els actuals pressupostos, s’incorporen centres mèdics oblidats pel PP, com el de Moncofa o el de Vilafamés, on l’Ajuntament ja està ultimant els tràmits per a accelerar al màxim l’execució. Així que la persona que va anunciar un hospital en la Vall, que mai es va fer, no hauria de donar lliçons”.

Segons Álvaro, “en els comptes del Consell del Botànic hi ha per primera vegada una aposta real per la indústria ceràmica, i per les indústries tradicionals de les nostres comarques, com la inversió en el pla de reindustrialització dels Ports Maestrat, perquè, per sort, l’època de lligar gossos amb llonganisses per a acabar fent rics als amiguets ha acabat, i ara, amb el canvi polític els diners ja no es destinen a la política de l’especulació, sinó a la de l’economia real i productiva, a l’aposta social per atendre als dependents oblidats pel PP durant lustres i a la creació d’habitatge públic amb la qual el PP preferia que s’especulara”.