La diputada i portaveu de Compromís a la Comissió de Medi Ambient, Aigua i Ordenació del Territori en les Corts, Graciela Ferrer; juntament amb la diputada i portaveu de Compromís a la Comissió d’Indústria i Comerç, Turisme i Noves Tecnologies a les Corts, Teresa Garcia, han presentat una proposta per demanar al Govern de Rajoy la dotació pressupostària necessària als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2017 per garantir l’eficàcia de les mesures de lluita contra el canvi climàtic i els seus efectes.

 

Segons Ferrer, “el Consell de Ministres ha començat este passat divendres a tractar els aspectes normatius per a iniciar el procés de ratificació del tractat de Paris, assolit en la cimera del clima que allí es va celebrar. I amb l’estat de la qüestió així, amb els deures sense acabar, Espanya és un dels països participants a la cimera que es celebra a Marrakech, on s’hi troben totes les parts signatàries del dit acord. Ja està bé de fer les coses a mitges. El Govern de Rajoy ha de posar fi a la seua actitud de negligència en la lluita contra el canvi climàtic i treballar amb fermesa per combatre’l i disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle”.

 

“És important insistir en què la dotació pressupostària adequada per a dur endavant les mesures que s’impulsen des de Madrid pot contribuir a certa millora dels efectes del canvi climàtic al nostre territori. Al País Valencià, i en tota la conca mediterrània ens afecta i molt, tal i com nombrosos estudis han demostrat, ja que el nostre territori és una de les zones més vulnerables al canvi climàtic”.

 

“Per exemple, l’informe Stern advertix que els països de latituds més llunyanes dels pols, com el nostre, són els més vulnerables als efectes del canvi climàtic: increment de la desertificació, disminució dels recursos hídrics, pèrdua de sòl fèrtil i de capacitat productiva agrícola, increment del risc de grans incendis forestals, i molts altres efectes més”.

 

“Estes conseqüències no són una especulació, ni tampoc és parlar d’un futur llunyà. Parlem d’una situació de creixent vulnerabilitat davant la qual cal reaccionar amb urgència i fermesa per evitar un futur hostil per a l’Estat espanyol i el País Valencià”, ha conclòs la diputada Graciela Ferrer.